Intendent w placówce żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży | SEB-TEAM
Intendent w placówce żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży

Intendent w placówce żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży

Intendent w placówce żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży

Data szkolenia: 21/02/2025
Czas trwania: 1 dzień szkoleniowy, 5 godzin (w godz. 09:30 – 14:30)
Cena: 499 zł + VAT/osoba

Chcesz wziąć udział w tym szkoleniu?

Liczba uczestników

Masz pytania?
Chcesz uzyskać certyfikat za przebyte szkolenie?

Informacje o szkoleniu

INTENDENT W PLACÓWCE ŻYWIENIA ZBIOROWEGO DZIECI I MŁODZIEŻY.

 

W trakcie szkolenia uczestnicy zapoznają się z obowiązkami intendenta w odniesieniu do zasad żywienia dzieci i młodzieży w zakładach żywienia zbiorowego. Omówione zostaną zagadnienia dotyczące podstawy żywienia dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym oraz bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Zdobędą Państwo również wiedzę na temat zasad i elementów HACCP.

 

Warsztaty kierowane są do:

  • pracowników zakładów żywienia zbiorowego pracujących w przedszkolach, żłobkach, szkołach, ośrodkach szkolno-wychowawczych, internatach;
  • intendentów;
  • kucharzy;
  • dietetyków;
  • właścicieli firm cateringowych dostarczających posiłki dla dzieci i młodzieży.

Korzyści po ukończeniu szkolenia:

  • zapoznanie się z zasadami żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży;
  • poznanie obowiązków intendenta wynikających z przepisów prawa pracy i bhp;
  • omówienie gospodarki magazynowej środkami spożywczymi;
  • poznanie obowiązków związanymi z opracowywaniem procedur/instrukcji/dokumentacji dotyczącej GHP, GMP, HACCP.

 

 

PROGRAM SZKOLENIA

I BLOK

  • rola intendenta w placówce oświatowej;
  • system HACCP oraz zasady GHP i GMP;
  • dokumentacja HACCP;
  • akty prawne dot. żywienia w placówkach oświatowych.

 

 

 

II BLOK

  • potrzeby żywieniowe dzieci i młodzieży;
  • informowanie o alergenach jako wymóg prawny;
  • metody obróbki kulinarnej – jako jeden z głównych CCP (krytyczny punkt kontroli) w HACCP
  • intendent jako kreator zdrowego żywienia w placówkach oświatowych.

Szkolenie poprowadzi:  ekspert wiodący w projektach z zakresu zdrowego żywienia przy Ministerstwie Edukacji. Trener promujący zasady i wartości zdrowego żywienia w placówkach oświatowych. Doświadczony szkoleniowiec prowadzący warsztaty kulinarne i jednocześnie osoba odpowiedzialna za HACCP w placówkach oświatowych. . Technolog żywienia do opracowania i wprowadzaniu praktyk GHP, GMP oraz systemu HACCP w placówkach zbiorowego żywienia.

 

  • Termin szkolenia: 21.02.2025 r. 09.30 – 14.30
  • Miejsce szkolenia: on-line w czasie rzeczywistym
  • Koszt szkolenia dla 1 osoby: 499,00 złotych netto + VAT za osobę
ROZWIŃ CAŁOŚĆ

Chcesz wziąć udział w tym szkoleniu?

Liczba uczestników

Masz pytania?
Chcesz uzyskać certyfikat za przebyte szkolenie?

+48 661 991 681