Intendent W Placówce Żywienia Zbiorowego Dzieci i Młodzieży
Intendent w Placówce Żywienia Zbiorowego Dzieci i Młodzieży

Intendent w Placówce Żywienia Zbiorowego Dzieci i Młodzieży

Intendent w Placówce Żywienia Zbiorowego Dzieci i Młodzieży

Chcesz wziąć udział w tym szkoleniu?

To szkolenie jeszcze nie ma ustalonej daty. Wkrótce może się pojawić nowy termin. Jeśli odpowiada ono na Twoje potrzeby, napisz do nas, przygotujemy ofertę specjalnie dla Twojej firmy/ instytucji.

Masz pytania?
Chcesz uzyskać certyfikat za przebyte szkolenie?

Informacje o szkoleniu

Szkolenie 2-dniowe, łącznie 20 godzin szkoleniowych!

W trakcie szkolenia uczestnicy zapoznają się z obowiązkami intendenta w odniesieniu do zasad żywienia w zakładach żywienia zbiorowego. Omówione zostaną zagadnienia dotyczące podstawy żywienia dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym oraz bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Zdobędą Państwo również wiedzę na temat zasad i elementów HACCP.

Warsztaty kierowane są do:

  • pracowników zakładów żywieniowa zbiorowego pracujących w przedszkolach, żłobkach,
  • szkołach, ośrodkach szkolno-wychowawczych, internatach;
  • intendentów;
  • kucharzy;
  • dietetyków;
  • właścicieli firm cateringowych dostarczających posiłki dla dzieci i młodzieży.

Korzyści:

  • zapoznanie się z zasadami żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży;
  • poznanie obowiązków intendenta wynikających z przepisów prawa pracy i bhp;
  • omówienie gospodarki magazynowej środkami spożywczymi;
  • poznanie obowiązków związanymi z opracowywaniem procedur/instrukcji/dokumentacji
  • dotyczącej GHP, GMP, HACCP.

PROGRAM SZKOLENIA:

I BLOK

  • rola intendenta w placówce oświatowej;
  • gospodarka magazynowa i jej organizacja;
  • system HACCP oraz zasady GHP i GMP;
  • dokumentacja HACCP;
  • akty prawne dot. żywienia w placówkach oświatowych.

II BLOK

  • potrzeby żywieniowe dzieci i młodzieży;
  • podstawowe składniki odżywcze w żywieniu dzieci i młodzieży;
  • najczęstsze wady w żywieniu dzieci i młodzieży;
  • informowanie o alergenach jako wymóg prawny;
  • metody obróbki kulinarnej – zalecenia;
  • zasady układania jadłospisów;
  • modyfikacja jadłospisów pod kątem ich atrakcyjności i zdrowego stylu życia;
  • intendent jako kreator zdrowego żywienia w placówkach oświatowych.

W ramach szkolenia zapewniamy:

  • materiały szkoleniowe;
  • wykwalifikowaną kadrę trenerską;
  • materiały piśmiennicze,
  • imienny certyfikat ukończenia szkolenia dla każdego Uczestnika.

ROZWIŃ CAŁOŚĆ

Szkolenie poprowadzi

Ekspert wiodący w projektach z zakresu zdrowego żywienia przy Ministerstwie Edukacji.
Trener promujący zasady i wartości zdrowego żywienia w placówkach oświatowych.
Doświadczony szkoleniowiec prowadzący warsztaty kulinarne i jednocześnie osoba odpowiedzialna za HACCP w placówkach oświatowych.

Chcesz wziąć udział w tym szkoleniu?

To szkolenie jeszcze nie ma ustalonej daty. Wkrótce może się pojawić nowy termin. Jeśli odpowiada ono na Twoje potrzeby, napisz do nas, przygotujemy ofertę specjalnie dla Twojej firmy/ instytucji.

Masz pytania?
Chcesz uzyskać certyfikat za przebyte szkolenie?

+48 607 057 017